Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, як гриби впливають на артеріальний тиск
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, як гриби впливають на артеріальний тиск

Експерти розповіли, як вживання грибів позначається на артеріальному тиску

30 квітня 2021, 22:30 comments1109
Поділіться публікацією:

Гриби — дуже поживний і смачний продукт, тому він повинен періодично з'являтися в раціоні, особливо у людей, які страждають на гіпертонію.

Медики розповіли, як гриби впливають на артеріальний тиск

як гриби впливають на тиск / фото: Ян Морек /Forum

Медики відзначили, що гриби багаті на білок, фолієву кислоту, кальцій, фосфор, залізо, а також вітаміни групи В і С. Всі ці елементи позитивно впливають на роботу серцево-судинної та нервової систем, а також зміцнюють імунітет. Цей продукт необхідно додати в раціон людям з проблемами серцево-судинної системи, тому що в складі грибів є лецитин — органічна сполука, яка не дає "шкідливому" холестерину накопичуватися в судинах і формувати бляшки. Це властивість грибів також корисна для людей, які страждають від гіпертонії (підвищеного артеріального тиску).

Також в грибах дуже багато амінокислот (близько 18). Ці речовини не тільки допомагають у роботі імунної системи, але і перешкоджають розвитку онкологічних захворювань, і покращують роботу головного мозку. Це було виявлено в ході останніх досліджень.

Крім цього, вчені з'ясували, що деякі види грибів допомагають в лікуванні туберкульозу, при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, з тяжкими алергічними захворюваннями. Наприклад, такими властивостями володіють білі гриби та боровики, лисички стабілізують роботу такого органу, як печінка, а з груздів роблять лікарські препарати, які допомагають впоратися з нирковою недостатністю й емфіземою легенів.

Нагадаємо, що вчені з онкологічного центру в Каліфорнії під час дослідження з'ясували, що чоловікам потрібно періодично збагачувати свій раціон печерицями, тому що ці гриби здатні пригнічувати ріст пухлини простати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якими дивними властивостями володіють білі гриби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини