Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли про шкідливі властивості свинини
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли про шкідливі властивості свинини

Фахівці назвали кілька причин відмовитися від вживання свинячого м'яса

2 грудня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Свиняче м'ясо – широко поширений і смачний продукт, але його часте вживання може погано позначитися на стані здоров'я. Чим може бути небезпечним таке м'ясо?

Медики розповіли про шкідливі властивості свинини

Свинина (фото з відкритих джерел)

Дієтологи відзначають, що перш за все, м'ясо свині може призвести до додаткових кілограмів, і як наслідок – до ожиріння. У складі продукту є гістамін, здатний викликати алергічну реакцію. А ще свиняче м'ясо може спровокувати фурункульоз (захворювання шкіри), апендицит, дерматит та холецистит.

Щобільше, свиняче м'ясо настільки токсичне, що не поступається своїми канцерогенними властивостями сигаретами та алкогольними продуктами. Лікарі попереджають, що вживання свинини може загрожувати ризиком зараження трихінельозом. У свинях зазвичай багато паразитів, які можуть перейти з вживанням м'яса до людини. В результаті можуть з'явитися головний біль, блювання, висока температура.

Також у свинячому м'ясі є так званий гормон росту, який сприяє збільшенню маси тіла або підвищує ризик виникнення злоякісних пухлин.

І ще один компонент, який псує людині життя – це свинячий жир. Людський шлунок, за словами медиків, не перетравлює цей жир, він переходить у жирові відкладення та створює проблеми із зайвою вагою.

Нагадаємо, що попит на свинину в Україні скорочується, а ціни зростають. Вже другий тиждень у країні спостерігається подорожчання м'яса на 5%, проте незабаром ціна може підвищитись ще більше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, попри корисні властивості м'яса, лікарі радять не захоплюватися цим продуктом. У зоні ризику, судячи з наслідків недавнього дослідження, жінки. За результатами експерименту, регулярне вживання червоного м'яса збільшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та деменції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини