Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики перерахували овочі, які вбивають ракові клітини
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики перерахували овочі, які вбивають ракові клітини

Лікар Вільям Лі, який активно займається вивченням боротьби з раком, розповів про те, як і чим слід харчуватися, щоб не заробити онкологію

8 грудня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Харчування безпосередньо впливає стан здоров'я людини, тому якщо хочете запобігти розвитку багатьох захворювань, зокрема й онкології, варто серйозно поставитися до формування свого раціону. Лікар Вільям Лі перерахував овочі, здатні вбивати ракові клітини.

Медики перерахували овочі, які вбивають ракові клітини

Що вбиває ракові клітини (фото з відкритих джерел)

Фахівець радить насамперед звернути увагу на томати. У їхньому складі багато лікопену – потужного антиоксиданту, який не дозволяє мутувати здоровим клітинам людини. До списку корисних продуктів також входить часник, він містить сполуки, які оберігають від раку, особливо від таких його різновидів, як рак шкіри, товстої кишки та легень.

Також організм варто збагатити броколі, цвітною капустою, фіолетовою картоплею, а також зеленим чаєм, цитрусовими, горіхами, ягодами та темним шоколадом.

Такі висновки дослідник зробив, виходячи з результатів експерименту, в якому взяли участь понад 55 тисяч людей. За їхнім станом здоров'я спостерігали упродовж 20 років. Якщо вживати вищеперелічені продукти щодня, можна істотно скоротити ризик розвитку небезпечних захворювань.

Нагадаємо, що всі ми добре знаємо, що овочі – це одна з основ здорового та збалансованого харчування. Проте дієтолог Олена Соломатіна розповіла, коли вони можуть впливати на організм негативно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що попри те, що овочі — криниця цінних вітамінів і корисних речовин, деякі з них можуть спровокувати дискомфорт у шлунку. Медики склали список продуктів, якими краще не зловживати.

Читайте також, що станеться з організмом, якщо відмовитись від овочів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини