Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики назвали продукти, через які можуть боліти суглоби
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали продукти, через які можуть боліти суглоби

Експерти розповіли, які продукти необхідно мінімізувати у раціоні, щоб не спровокувати біль у суглобах

22 квітня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Рух – це життя, а життя – це є рух. Але коли з'являється біль у суглобах, рухатись стає важко. Медики кажуть, що ця проблема, якщо не приділити їй належної уваги, може спричинити серйозні наслідки, тому потрібно розбиратись та встановлювати причину, щоб розпочати лікування. Дослідники кажуть, що є група продуктів, які можуть спровокувати біль у суглобах. Які саме?

Медики назвали продукти, через які можуть боліти суглоби

Які продукти можуть спровокувати біль у суглобах (фото з відкритих джерел)

Цукор

Багато продуктів містять цукор, тому повністю виключити його з раціону не вийде, але варто пам'ятати, що надлишок цього продукту здатний спровокувати викид цитокінів — молекул, які призводять до запальних процесів.

Насичені жири

Продукти, в яких багато насичених жирів, наприклад, піца та сир, також можуть викликати запалення, зокрема жирової тканини.

Трансжири

Це найшкідливіший різновид жирів, які містяться в їжі. Трансжири є тригерами запалення. Їх можна виявити у фаст-фуді, смаженій їжі та напівфабрикатах.

Омега-6-поліненасичені жирні кислоти

Експерти розповіли, що надлишок омега-6 поліненасичених жирних кислот негативно позначається при захворюваннях суглобів. Цього елемента багато в рослинній та соняшниковій олії, а також майонезі.

Рафіновані вуглеводи

У цю категорію належить білий хліб, білий рис, картопля, макаронні вироби, смажена їжа – всі вони мають високий глікемічний індекс (підвищують швидко рівень глюкози в крові), тим самим стимулюючи запальний процес.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що артрит є найпоширенішим захворюванням опорно-рухового апарату. Його симптоми включають болі в суглобах, запалення та обмеження рухів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини