Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Має бути на кожній кухні: названо найкориснішу олію
commentss НОВИНИ Всі новини

Має бути на кожній кухні: названо найкориснішу олію

Лікар-дієтолог Катріна Тріско назвала олію, яка має бути у кожної господині, тому що вона має унікальний смак і поживну цінність

7 квітня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Ми використовуємо різні види олії для смаження та заправки страв, але найкориснішим, за словами дієтолога Катріни Тріско, можна вважати лише одну. І йдеться не про оливкову.

Має бути на кожній кухні: названо найкориснішу олію

Яка олія названа найкориснішою на кухні (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що не всі рослинні олії однаково корисні для здоров'я, деякі види можуть більше зашкодити, ніж принести користь. Але є тип олії, яка має унікальний смак і корисна у будь-якому вигляді — це олія авокадо.

За словами дієтолога, вона має м'який смак та високу температуру димлення (до 230 градусів), яку може витримувати, не перетворюючи їжу на канцероген. Цю олію можна використовувати як заправку для салатів, також вона підходить для смаження.

У складі продукту міститься цинк, магній, кальцій, мідь, вітаміни Е, А, РР, С, які позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи, знижуючи рівень "шкідливого" холестерину.

Одне з досліджень показало, що олія авокадо допомагає організму засвоювати каротиноїди — органічні пігменти, які містяться в оранжевих та червоних фруктах та овочах, утворюючись потім у вітамін А.

Крім того, олія авокадо містить потужні природні антиоксиданти, які відповідають за красу та молодість як шкіри, так і всього організму. Вони борються із вільними радикалами, які завдають пошкодження клітинам, захищаючи від розвитку серйозних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на українських ринках реалізатори все частіше пропонують купити оливкову олію, яку часто підробляють. Запевняють, що олія натуральна. Насправді це суміш соняшникової, куди додають різні домішки та ароматизатори. Непідготовлені покупці у повсякденні не можуть розрізнити, де натуральний продукт, а де підробка. Як це зробити?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини