Головна Новини Здоров'я дієта і харчування М'ясний клей: як дізнатися, що м'ясо підробили
commentss НОВИНИ Всі новини

М'ясний клей: як дізнатися, що м'ясо підробили

Експерт пояснила, чому краще вибирати м'ясо без цього небезпечного інгредієнта

28 вересня 2020, 04:45 comments1251
Поділіться публікацією:

У таких продуктах, як сир, йогурти, кефір нерідко додають спеціальний клей — трансглютаміназ. Особливо часто його використовують для склеювання м'яса. За допомогою такого м'ясного клею може вийти великий цілісний стейк з маленьких недоносків. Як розповіла "Сегодня" харчовий технолог Олена Сидоренко, ця речовина може нашкодити вашому здоров'ю.

М'ясний клей: як дізнатися, що м'ясо підробили

Трансглютаміназ, стверджує Сидоренко, це шкідлива речовина, що викликає небезпека розвитку харчових отруєнь.

"Додавання трансглютаміназа підсилює харчові алергії, і ми отримуємо надлишок ферменту, що може вплинути на травну систему і на проникливість кишечника", — каже харчовий технолог.

Тому рекомендується уважно вивчати склад продуктів: якщо там є назва трансглютаміназ, пам'ятайте — це клей.

Харчовий технолог зазначає, що в Україні виробники, які додають цей клей, зобов'язані вказувати це на упаковці. Крім того, в багатьох країнах цей хімікат заборонений. Наприклад, в Європі ввели спеціальне маркування, щоб позначати продукти, в яких немає клею.

Раніше вчені розповіли про те, чому небезпечно часто смажити червоне м'ясо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини