Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Літні люди мають пити більше чаю — дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Літні люди мають пити більше чаю — дослідження

Також вчені стверджують, що вживання чорного чаю має вплив і на пам’ять

26 січня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Люди похилого віку, які п’ють багато чаю, у більшості випадків почуваються краще. У них зміцнюється імунітет, рідше реєструються проблеми із пам’яттю тощо. До таких висновків прийшли дослідники із Центру досліджень людського харчування в Університеті Ньюкасла, пише The Times of India.

Літні люди мають пити більше чаю — дослідження

Чай корисний для організму літньої людини. Фото: Shutterstock

Вчені стверджують: вживання 5 чашок чаю щодня допоможе літнім людям підтримувати організм у кращій формі. У дослідженні, опублікованому в журналі The National, зазначається, що чай позитивно впливає на збільшення когнітивної функції мозку. А це означає, що люди похилого віку зможуть краще переносити фізичні навантаження чи керувати автомобілем.

Як пояснив керівник дослідження, доктор Едвард Окелло, на людський організм добре впливають спеціальні сполуки, що містяться в чаї, а також і сам ритуал приготування гарячого напою.

У проекті британських вчених взяли участь понад 1000 учасників віком від 85 років. Дослідники працювали над своєю роботою із 2006 по 2020 рік. Вони намагалися довести, що вживання чаю захищає від втрати пам’яті. І хоча це їм з’ясувати не вдалося, вони повідомили про позитивний вплив напою на увагу та психомоторику.

Який же чай варто пити бабусям та дідусям? Дослідження в Ньюкаслі стосувалося несолодкого чорного чаю. Але літнім людям не варто перейматися, навіть якщо їхнім фаворитом є інший сорт чаю. Головне, не перестаратися із цукром і зменшити кількість шкідливих барвників. 

Раніше "Коментарі" розповідали про п’ять причин пити чай каркаде щодня. Також на порталі можна дізнатися, чому експерт переконаний — мед у чай додавати не варто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини