Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарка розповіла про рідкісні властивості помідорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарка розповіла про рідкісні властивості помідорів

Лікар-дієтолог Наталія Круглова розповіла про рідкісні та унікальні імуностимулюючі властивості помідорів

8 листопада 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Помідори – смачний, доступний і бюджетний овоч, який може прикрасити будь-яку страву та збагатити організм вітамінами. Лікар-дієтолог Наталія Круглова розповіла про унікальні властивості цього продукту.

Лікарка розповіла про рідкісні властивості помідорів

Чим корисні помідори (фото з відкритих джерел)

Експерт каже, що у щоденному раціоні мають бути присутніми овочі, бо вони є джерелом цінних мікроелементів. І особливу увагу варто звернути на томати, тому що вони не лише є окрасою салату, а й допомагають зміцнити організм. Одним з найцінніших компонентів овочу є лікопін — потужний антиоксидант, який має імуностимулюючий і протипухлинний ефект.

Саме лікопін, як зазначає лікар, нейтралізує в організмі дію вільних радикалів, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань та онкології. А ще в помідорах міститься багато вітаміну С, харчових волокон, бета-каротин, який дуже важливий для здоров'я волосся та шкіри, а також для нігтів, для зору.

Зазначається, що лікопін залишається у складі овочів навіть після термічної обробки, причому в томатній пасті його може бути більше, ніж у свіжих плодах.

До речі, помідори – це низькокалорійна їжа, тому їх можна вживати навіть тим, хто сидить на дієті, або тим, хто страждає на цукровий діабет другого типу.

Нагадаємо, що помідор дуже корисний і незамінний овоч, але фахівці радять деяким людям виключити його з раціону, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені Корнелльського університету в США вивели новий сорт смачного, високопродуктивного томату чері, який дозріває зеленим.

Читайте також, кому не можна їсти помідори та картоплю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини