Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Помідори – смачний, доступний і бюджетний овоч, який може прикрасити будь-яку страву та збагатити організм вітамінами. Лікар-дієтолог Наталія Круглова розповіла про унікальні властивості цього продукту.
Чим корисні помідори (фото з відкритих джерел)
Експерт каже, що у щоденному раціоні мають бути присутніми овочі, бо вони є джерелом цінних мікроелементів. І особливу увагу варто звернути на томати, тому що вони не лише є окрасою салату, а й допомагають зміцнити організм. Одним з найцінніших компонентів овочу є лікопін — потужний антиоксидант, який має імуностимулюючий і протипухлинний ефект.
Саме лікопін, як зазначає лікар, нейтралізує в організмі дію вільних радикалів, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань та онкології. А ще в помідорах міститься багато вітаміну С, харчових волокон, бета-каротин, який дуже важливий для здоров'я волосся та шкіри, а також для нігтів, для зору.
Зазначається, що лікопін залишається у складі овочів навіть після термічної обробки, причому в томатній пасті його може бути більше, ніж у свіжих плодах.
До речі, помідори – це низькокалорійна їжа, тому їх можна вживати навіть тим, хто сидить на дієті, або тим, хто страждає на цукровий діабет другого типу.
Нагадаємо, що помідор дуже корисний і незамінний овоч, але фахівці радять деяким людям виключити його з раціону, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені Корнелльського університету в США вивели новий сорт смачного, високопродуктивного томату чері, який дозріває зеленим.
Читайте також, кому не можна їсти помідори та картоплю.
Новини