Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, кому краще відмовитися від помідорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, кому краще відмовитися від помідорів

Фахівці радять деяким людям краще виключити томати зі свого раціону

24 червня 2021, 04:04
Поділіться публікацією:

Помідор — дуже корисний і навіть незамінний овоч завдяки унікальній речовині - лікопену. Однак фахівці радять деяким людям краще виключити томати зі свого раціону, щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Як пише дієтолог Альбіна Комісарова в Instagram, краще відмовитися від вживання цього овоча тим, у кого він викликає печію. Але фахівець також додала, що це індивідуальна реакція, а не рекомендація для всіх.

Дієтолог розповіла, кому краще відмовитися від помідорів

Помідори (фото з відкритих джерел)

Крім цього, Комісарова розвінчала міфи про вживання помідорів, зокрема про те, що вони багаті дубильною кислотою, яка підвищує кислотність шлункового соку.

"Концентрація шлункового соку відмінно регулюється нашим організмом в залежності від їжі, що поступає, і вже точно жоден продукт не здатний викликати виразку або гастрит", — зазначила експерт.

Нагадаємо, британські вчені з кафедри метаболічної біології та біологічної хімії Центру Джона Інеса створили унікальний вид томатів. Плоди помідорів були створені для синтезу і накопичення L-DOPA (левопода), тобто лікарського, проти паркінсонічного засобу. Хвороба Паркінсона являє собою дуже серйозне захворювання нервової системи. Вилікувати його повністю неможливо. Сьогодні є кілька груп препаратів, що борються з хворобою Паркінсона. Основними є препарати левоподи, що являти собою синтетичні аналоги дофаміну. Вчені повідомляють, що недавно в буряках був ідентифікований ген, що кодує фермент, який відповідає за його синтез.

Він бере участь у створенні пігменту. Завдяки цьому плід томату був модифікований за допомогою додавання гена, який відповідає за синтез L-DOPA в буряках. Крім того, плоди томата L-DOPA продемонстрували покращений термін зберігання і знижену сприйнятливість до ботрітіса сірого, збудника сірої гнилі багатьох рослин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини