Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Помідор — дуже корисний і навіть незамінний овоч завдяки унікальній речовині - лікопену. Однак фахівці радять деяким людям краще виключити томати зі свого раціону, щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Як пише дієтолог Альбіна Комісарова в Instagram, краще відмовитися від вживання цього овоча тим, у кого він викликає печію. Але фахівець також додала, що це індивідуальна реакція, а не рекомендація для всіх.
Помідори (фото з відкритих джерел)
Крім цього, Комісарова розвінчала міфи про вживання помідорів, зокрема про те, що вони багаті дубильною кислотою, яка підвищує кислотність шлункового соку.
Нагадаємо, британські вчені з кафедри метаболічної біології та біологічної хімії Центру Джона Інеса створили унікальний вид томатів. Плоди помідорів були створені для синтезу і накопичення L-DOPA (левопода), тобто лікарського, проти паркінсонічного засобу. Хвороба Паркінсона являє собою дуже серйозне захворювання нервової системи. Вилікувати його повністю неможливо. Сьогодні є кілька груп препаратів, що борються з хворобою Паркінсона. Основними є препарати левоподи, що являти собою синтетичні аналоги дофаміну. Вчені повідомляють, що недавно в буряках був ідентифікований ген, що кодує фермент, який відповідає за його синтез.
Він бере участь у створенні пігменту. Завдяки цьому плід томату був модифікований за допомогою додавання гена, який відповідає за синтез L-DOPA в буряках. Крім того, плоди томата L-DOPA продемонстрували покращений термін зберігання і знижену сприйнятливість до ботрітіса сірого, збудника сірої гнилі багатьох рослин.
Новини