Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар спростував користь чотирьох популярних продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар спростував користь чотирьох популярних продуктів

Лікар і телеведучий Олександр М'ясников розповів, якими продуктами не варто захоплюватися, тому що вони не так корисні, як всі вважають

23 травня 2021, 23:25
Поділіться публікацією:

Деякі продукти, які відносять до розряду "корисних", насправді здатні нашкодити здоров'ю, тому зловживати ними не варто.

Лікар спростував користь чотирьох популярних продуктів

Лікар спростував користь популярних продуктів /фото: publicdomainpictures.

Лікар Олександр М'ясников розповів, що люди, наприклад, сильно переоцінюють користь гематогену, який можна купити в кожній аптечці. Фахівець вважає, що на сьогодні в таких батончиках немає нічого, крім цукру і жиру, хоча в них має міститись залізо, яке стимулює кровообіг.

Також лікар розвіяв міф про користь апельсинового соку. Попри те, що в його складі є кальцій і вітамін С, в ньому ще багато цукру, тому його рекомендується обмежити в раціоні пацієнтам із захворюваннями ендокринної системи — цукровим діабетом та ожирінням.

М'ясников застеріг і про сирні десерти, в які також додають дуже багато цукру, молочного жиру і штучних добавок, здатних нашкодити організму. Крім цього, лікар поставив під сумнів користь манної каші. За його словами, в її складі багато крохмалю через який у людини різко підвищується рівень цукру в крові. Замість манної він рекомендує додати в раціон гречану або вівсяну каші.

Нагадаємо, фахівець в рибній галузі Роман Солошенко розвіяв міф про небезпеку рибних консервів. Він розповів, що при виробництві продукту використовується термічна обробка, яка здатна знищити бактерії в продукті, внаслідок чого можливість отруєння виключається.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що поняття "здорове харчування" досить широке і неоднозначне. На жаль, існує маса міфів про те, що потрібно пити та їсти для гарного самопочуття, здоров'я та краси. Однак не всім порадам потрібно вірити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини