Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерт розвіяв міфи про небезпеку популярного продукту
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розвіяв міфи про небезпеку популярного продукту

Скарги на отруєння рибними консервами серед споживачів є необґрунтованими

12 квітня 2021, 14:09
Поділіться публікацією:

Під час виробництва рибних консервів застосовується термічна обробка, яка здатна знищити бактерії у продукті, внаслідок чого можливість отруєння виключається. Крім того, готовий товар проходить експертизу, яка перевіряє, чи зможе він нашкодити здоров'ю споживача. Про це сказав фахівець у рибній галузі Роман Солошенко в ефірі телеканалу "Україна 24", оцінюючи ризик отруєння рибними консервами.

Експерт розвіяв міфи про небезпеку популярного продукту

Експерт розвіяв міфи про небезпеку популярного продукту - фото з відкритих джерел

За словами експерта, існує безліч хибних тверджень щодо виробництва рибних консервів. Промислове виробництво, до якого належать конкретні рибні консерви, має повністю замкнутий цикл, який передбачає мінімум п'ять, а то й шість етапів контрольних точок виробництва.

Фахівець зазначив, що скарги на отруєння рибними консервами серед споживачів є необґрунтованими.

"По-перше, консерви виробляються за температури 120 градусів — це контрольна точка безпеки. За такої температури вони варяться від 50 до 90 хвилин. За цей час усі шкідливі бактерії повністю зникають", — говорить Солошенко.

Він також зазначив, що окремі процеси виробництва консервів дозволяють повністю виключити ризик потрапляння всередину бактерій ботулізму.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало про пельмені-фальсифікати. За словами доктора технічних наук, професора Лариси Баль-Прилипко, частими є випадки, коли виробники пельменів виготовляють продукт із додаванням рослинного білка, знижуючи собівартість товару.

За словами експерта, найбільш важливим і дорогим у пельменях є сировина. Буває, що нечесні виробники намагаються її здешевити, використовуючи різні домішки. Але фахівець вважає, що такі маніпуляції — фальсифікація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини