Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Горох — не тільки дуже смачний, але і дуже корисний продукт. Лікар-дієтолог Михайло Гінзбур розповів, чому він повинен займати особливе місце в нашому раціоні харчування. Про це повідомляє видання News.
Відомо, що горох містить вітаміни А, Е, К, С, а також вітаміни групи В і антиоксиданти. Ще ці бобові є джерелом калію, магнію, фосфору і цинку. Завдяки своєму багатому вітамінному складу, горох здатний зміцнити кістки, захистити стінки судин від атеросклерозу, а також запобігти онкологічним захворюванням.
Також цей продукт містить багато білка і кремнію, необхідних для синтезу колагену і еластину. Ще в рослині є нікотинова кислота, яка володіє протизапальними властивостями.
Горох очищає кишечник від накопичених шлаків, токсинів і шкідливих речовин та регулює рівень цукру в крові. Тому фахівці настійно рекомендують їсти горох при цукровому діабеті другого типу. Також він благотворно впливає на нервову систему людини.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що потрібно знати про цілющі властивості вишні.