Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Горох — не тільки дуже смачний, але і дуже корисний продукт. Лікар-дієтолог Михайло Гінзбур розповів, чому він повинен займати особливе місце в нашому раціоні харчування. Про це повідомляє видання News.
Відомо, що горох містить вітаміни А, Е, К, С, а також вітаміни групи В і антиоксиданти. Ще ці бобові є джерелом калію, магнію, фосфору і цинку. Завдяки своєму багатому вітамінному складу, горох здатний зміцнити кістки, захистити стінки судин від атеросклерозу, а також запобігти онкологічним захворюванням.
Також цей продукт містить багато білка і кремнію, необхідних для синтезу колагену і еластину. Ще в рослині є нікотинова кислота, яка володіє протизапальними властивостями.
Горох очищає кишечник від накопичених шлаків, токсинів і шкідливих речовин та регулює рівень цукру в крові. Тому фахівці настійно рекомендують їсти горох при цукровому діабеті другого типу. Також він благотворно впливає на нервову систему людини.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що потрібно знати про цілющі властивості вишні.
Новини