Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Деякі продукти в раціоні харчування здатні зміцнити захисні сили організму, а інші, навпаки, їх послабити. Кава, за словами лікаря Андрія Тяжельнікова, належить до другої категорії, передає видання Ukrhealth.
Фахівець радить обмежити вживання кави в осінній період, тому що в ньому міститься кофеїн і теїн — речовини, які виводять рідину з організму. Підбадьорливий напій у великій кількості може призвести до зневоднення та інших проблем зі здоров'ям, в результаті чого імунна система стає слабкішою і ризик підхопити застуду збільшується.
Лікар радить вживати більше трав'яних чаїв, морсів, натуральних соків (але важливо стежити за кількістю вживаного цукру), а також просту воду кімнатної температури.
Щоб захистити організм від вірусів, в раціон варто додати більше свіжих овочів і фруктів, адже вони є джерелом вітамінів та цінних речовин. Ще фахівець радить добре висипатися і приділяти час фізичної активності.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зменшити шкоду від ранкової чашки кави.
Новини