Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар розповіла, кому протипоказано їсти диню
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, кому протипоказано їсти диню

Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, яким людям не варто зловживати динею

31 липня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Диня є ароматним, смачним плодом, яким влітку люблять поласувати й діти, і дорослі. Але у цього продукту також є протипоказання. Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, кому краще відмовитися від дині.

Лікар розповіла, кому протипоказано їсти диню

Кому не можна їсти диню / Фото: pexels.com

Відомо, що в складі дині є багато вітамінів, а також фолієва кислота, харчові волокна, кальцій, магній, залізо, фосфор і антиоксидантні речовини (холін, зеаксантин). Але в цілому цей плід є складним для перетравлення, тому диню найкраще вживати разом з іншими продуктами, включаючи фрукти. Але з кефіром, йогуртом, молоком або алкоголем її поєднувати не рекомендується. Також плід не додають до м'ясних страв та будь-якої жирної їжі.

Дієтолог зазначила, що динею краще ласувати через годину після прийому їжі й в день бажано з'їдати не більше 2-3 порції плоду по 150 грамів.

Однак, за словами дієтолога, від смачного плоду варто відмовитися людям, у яких загострений гастрит, панкреатит, холецистит або виразкова хвороба. Якщо у людини присутні якісь порушення в кишківнику, то їсти диню теж не потрібно.

Нагадаємо, лікар Ольга Корабльова назвала категорії людей, яким не варто вживати в їжу малину. Вона протипоказана тим, хто має різні захворювання шлунково-кишкового тракту, гастрит або виразку. Крім того, ягода вважається сечогінною, тому людям з хворими ниркам також не варто вживати її.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кавуни, які можна знайти сьогодні на українських прилавках, можуть містити велику кількість нітратів, оскільки є імпортованими. У великій кількості їх вживати в їжу не варто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини