Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар розповіла, кому протипоказана малина
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, кому протипоказана малина

Спеціаліст попередила, що ця ягода посилює почуття голоду

31 липня 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

За словами лікаря-дієтолога Ольги Корабльової, деяким людям категорично не варто вживати в їжу малину. Про це повідомляє видання "Новости Ю".

Лікар розповіла, кому протипоказана малина

Лікар розповіла, кому протипоказана малина - фото з відкритих джерел

Доктор стверджує, що доросла людина, що не має проблем зі здоров'ям, може з'їдати близько 400 грам ягоди протягом дня. Однак малина протипоказана тим, хто має різноманітні захворювання шлунково-кишківного тракту, гастрит або виразку. Крім того, ягода вважається сечогінною, тому людям із хворими ниркам також не варто вживати її.

Дієтолог також зазначила, що малина — сильний алерген, тому до її поїдання варто серйозно поставитися тим, хто стикався з алергічною реакцією, наприклад, на полуницю. Також лікар попередила, що ця ягода посилює почуття голоду.

Нагадаємо, що малина багата на клітковину та інші корисні речовини, а також вона володіє низьким глікемічним індексом, тому відмінно підходить для перекусу. Малина насичує організм і не призводить до різкого сплеску цукру в крові. Ця ягода володіє антизапальними властивостями, які знижують ризик розвитку артриту і полегшують його симптоми. Дослідники говорять, що в малині є речовини, що блокують фермент, який викликає запалення в суглобах.

Раніше видання "Коментарі" також повідомляло, що українська компанія "ФруТек" виростила, ймовірно, найбільш гігантську у світі ягоду жимолості. Її вага більш ніж удвічі перевищує нормальну. Рекордно велика ягода сорту "Бореаль Б'юті" була вирощена у Вінницькій області. Вага однієї штуки склала 6,57 грамів. Варто відзначити, що в середньому ягода жимолості важить 2,6 грама.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини