Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Хурма не тільки приємний і солодкий фрукт, але ще і дуже корисний. Її часте вживання допомагає зміцнити імунну систему, нормалізувати тиск і поліпшити роботу серця. Але крім користі, вона може заподіяти й шкоди організму. Лікар-нутриціолог Анна Івашкевич розповіла, в яких випадках продукт може бути небезпечним, передає видання Almayadeen.
У складі хурми є безліч вітамінів і корисних речовин, зокрема залізо, йод, магній і інші. А ще вона багата на таніни — групу фенольних сполук і рослинні волокна. Але ці елементи можуть порушити роботу шлунково-кишкового тракту, наприклад, танінові кислоти погіршують перистальтику кишківника.
Лікар зазначає, що від хурми слід утриматися тим людям, у яких є проблеми з травною системою. Іншим же не слід зловживати цим продуктом, тому що він може викликати розлади та привести до дискомфорту. Бажано з'їдати не більше 3 плодів в день і дивіться, щоб вони не були занадто стиглі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому не можна їсти сливи: основні протипоказання.
Новини