Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар розповіла, коли імбир може завдати шкоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, коли імбир може завдати шкоди

Експерти розповіли, кому краще відмовитися від вживання імбиру та чому

7 грудня 2021, 07:35
Поділіться публікацією:

Імбир часто використовують у народній медицині, тому що він має низку лікувальних властивостей. Але попри широку популярність, цей продукт має свої протипоказання. Кому варто від нього відмовитись?

Лікар розповіла, коли імбир може завдати шкоди

імбир (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначають, що у складі імбиру є безліч вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів та інших речовин, що підтримують організм у тонусі. Особливо імбир рекомендується вживати в осінньо-зимовий період, тому що він має противірусні та антибактеріальні властивості. Але попри всю корисність, цей продукт можна вживати не всім.

На шкоду він працюватиме людям, у яких діагностовано захворювання органів шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка). Корінь імбиру може посилити ситуацію та спровокувати запалення. Також від продукту варто відмовитись тим, хто дотримується низькобілкової дієти. Без достатнього рівня білка в організмі імбир абсолютно марний як джерело міцного імунітету.

Людям з поганим згортанням крові також не варто захоплюватися продуктом, тому що прянощі впливають на імунологічні показники крові. Найкраще обговорити ризики з лікарем.

Ще варто бути акуратніше з імбиром людям, які страждають на атопічний дерматит, тому що не виключена алергічна реакція.

Нагадаємо, що імбир визнаний справжнім лікарським засобом та вживати його можна у будь-якому вигляді. Дієтолог Рухута Дивекар рекомендує починати свій ранок саме з цього продукту. Що ж у ньому особливого?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що імбирну олію можна використовувати під час масажу, вона допомагає зняти біль та запалення у суглобах, а також посилює антиоксидантний захист.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини