Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Періодично включайте гречку у свій раціон, тому що вона смачна, ситна і дуже корисна. Але є продукти, з якими не варто поєднувати цей гарнір. Про це розповіла лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова.
З чим не можна поєднувати гречку / Фото: Shutterstock / Fotodom
Спеціаліст зазначила, що в складі гречки багато вітамінів, клітковини й інших цінних мікроелементів, зокрема калій, магній, залізо і кальцію. Цей продукт відмінно насичує організм, покращує травлення, тому присутній у великій кількості дієт, спрямованих на лікування та профілактику різних захворювань. Але в поєднанні з певними продуктами цей гарнір може нашкодити здоров'ю.
В першу чергу, лікар зазначила, що не варто регулярно їсти саму лише гречку, особливо це стосується тих, хто хоче швидко схуднути. Річ у тому, що продукт може спровокувати метеоризм і підвищене газоутворення.
При проблемах зі шлунково-кишковим трактом гречку не варто вживати разом з м'ясними напівфабрикатами (сосисками, сардельками, ковбасами), а також з жирною рибою. Це може стати причиною бродіння і відчуття тяжкості в шлунку.
Крім того, Бочарова зазначила, що цю крупу небажано заливати окропом, краще добре проварити. Приготована таким чином вона буде легше засвоюватися організмом.
Нагадаємо, що гречана крупа служить незамінним продуктом для здорового харчування. Її включають до складу багатьох дієт, оскільки вона низькокалорійна і містить багато вітамінів і цінних речовин. Але чи можна вживати цю крупу кожен день? Шкідливо це чи ні?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за перші п'ять місяців 2021 року гречка для українців подорожчала майже на 10%.
Новини