Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Гречана крупа є незамінним продуктом для здорового харчування. Її включають до складу багатьох дієт, оскільки вона низькокалорійна і містить багато вітамінів і цінних речовин. Але чи можна вживати цю крупу кожного дня? Шкідливо це чи ні?
Гречка (фото з відкритих джерел)
Експерти зазначають, що гречка належить до псевдозернових культур. Вона стала популярною завдяки тому, що не містить глютену, зате багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
Гречка покращує здоров'я серця
У складі гречаної крупи міститься рутин і кверцетин — біологічно активні речовини, які зміцнюють роботу серцево-судинної системи, запобігають запальним процесам і знижують у крові рівень "шкідливого" холестерину.
Регулює рівень цукру
Гречка, на відміну від багатьох інших вуглеводів, не викликає різких стрибків цукру в крові. Завдяки її вживанню вуглеводи повільно всмоктуються у кров, забезпечуючи рівний і стабільний потік енергії. Крім того, гречка містить хіроінозітол — з'єднання, яке знижує рівень цукру в крові.
Допомагає схуднути
Гречана крупа багата клітковиною, завдяки якій покращується травлення, людину тривалий час не покидає відчуття ситості і їй легше контролювати свій апетит. Також цей продукт низькокалорійний.
Захищає від раку кишківника
Регулярне вживання гречки, яка містить багато фенольних сполук і антиоксидантів, сприяє кращій роботі кишківника. Її багатий вітамінний склад захищає організм від шкідливої дії вільних радикалів, запобігаючи виникненню раку та інших серйозних захворювань.
Нагадаємо, експерти розповіли, чому необхідно вживати гречаний чай.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українка купила пачку гречки із шокуючою "добавкою".
Новини