Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар перерахувала ідеальні продукти для жовчного міхура
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар перерахувала ідеальні продукти для жовчного міхура

Дієтолог Ганна Гоголєва розповіла, які продукти необхідно додати в раціон для поліпшення роботи жовчного міхура

30 квітня 2021, 18:10 comments1532
Поділіться публікацією:

Запорука гарного травлення — це злагоджена робота жовчного міхура і нормальна кислотність шлункового соку. Якщо кислотність знижена або підвищена, а відтік жовчі порушений — обов'язково виникнуть проблеми зі шлунково-кишкового тракту.

Лікар перерахувала ідеальні продукти для жовчного міхура

Які продукти любить жовчний міхур (фото з відкритих джерел)

На своїй сторінці в Instagram дієтолог Анна Гоголєва розповіла, що відтік жовчі необхідний для всмоктування і засвоєння вітамінів А, D, E, K, він покращує травлення і стимулює моторику кишківника, а також нейтралізує бактерії та віруси в шлунково-кишковому тракті. Які ж продукти допомагають його покращити?

За словами фахівця, необхідно включити в раціон чорну редьку, яка вважається найбільш лужним продуктом у світі. Вона продовжує молодість, красу, покращує роботу шлунково-кишкового тракту і здатна розчинити навіть камені в жовчному міхурі. Також особливу увагу варто приділити буряку, в його складі є холін (вітамін В4), який захищає жовчний міхур від утворення каменів, кальцинатів, фосфатів і уратів. Ще буряк покращує відтік жовчі завдяки своїй розслаблюючій дії на жовчні протоки.

Допомогти жовчному міхуру також може розторопша, в якій багато антиоксидантів, які очищають печінку і жовчний від грибків і бактерій. Не менш корисним є й артишок, регулярне вживання якого захищає печінку від руйнування, а також знижує рівень "шкідливого" холестерину. Також варто додати в раціон насіння кропу, чорного кмину і пажитник.

Нагадаємо, що вчені з Наньчанського університету довели, що мускатний горіх позитивно впливає на печінку і може захистити її від пошкоджень.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які цілющі трави подбають про підшлункову залозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини