Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Спеціаліст з Туреччини Онур Япрак озвучив продукти, які сприяють відновленню печінки. Так, він говорить про те, що орган буде добре справлятися з навантаженням, якщо йому буде достатньо такої незамінної амінокислоти, як глутатіон. Про це пише видання lenta.
Кращі продукти для відновлення печінки. Фото: lenta
Через неправильне харчування і шкідливі звички рівень цієї амінокислоти значно знижується, що призводить до погіршення процесу детоксикації. Тому вкрай важливо підтримувати правильний рівень глутатіону, який виробляється в печінці.
Онур Япрак розповідає, що підвищити рівень цієї амінокислоти можна, якщо їсти певні продукти. Він додав, що потрібно в достатній кількості вживати вітамін С, сірку, цистеїн і селен. Болгарський солодкий перець, ківі, полуниця і цитрусові фрукти — лише невеликий перелік таких продуктів.
Сірку можна отримати з риби, червоного і курячого м'яса, звичайної і цвітної капусти, броколі, цибулі та часнику. А щоб отримати селен, то потрібно їсти тунець, сардини і лосось, гриби, сир, печінку, пшеницю і насіння соняшнику, впевнений лікар.
Також не варто нехтувати куркумою, зазначає Онур. Цей продукт продається як приправа в сушеному вигляді і містить куркумін — джерело глутатіону. Але найправильніша допомогу, яку людина може надати собі при проблемах з печінкою — правильне харчування і відмова від шкідливих звичок.
Новини