logo_ukra

Coinspot 20.09.2020

BTC/USD

10861.03

ETH/USD

373.16

LTC/USD

47.02

НБУ 20.09.2020

USD/UAH

28.25

EUR/UAH

33.45

RUB/UAH

0.39

comment

Рубрики

comment

МЕНЮ

Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар назвала найнебезпечніший вид сніданку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала найнебезпечніший вид сніданку

На сніданок не варто вживати продукти, які подразнюють шлунок

29 липня 2020, 09:50

Лікар-гастроентеролог і дієтолог Ірина Потянова назвала найнебезпечніший вид сніданку. Виявилося, що якщо під час ранкового прийому їжі вживати тільки каші або інші вуглеводи, то можна "заробити" діабет, порушення в роботі шлунково-кишкового тракту і зайву вагу. Про це повідомляє MedikForum.

Лікар назвала найнебезпечніший вид сніданку

Bigstock, IPTC

Потянова застерегла від вживання на сніданок нецільнозернових каш (наприклад, вівсянки швидкого приготування, манної каші), випічки, солодощів, білого хліба. За її словами, такий сніданок сприяє різкому зростанню рівня глюкози в крові, а у відповідь реакцією організму стане посилене вироблення підшлунковою залозою гормону інсуліну, а це веде до значного зменшення концентрації глюкози і викликає небезпечні стани.

"З'являється відчуття голоду, слабкості, оскільки мозку не вистачає цукру. Далі починаються гойдалки: ви втамовує голод, рівні глюкози та інсуліну знову підіймаються. Якщо такий цикл повторюється протягом дня знову і знову, це призводить до розвитку вуглеводної залежності", - підкреслила лікар.

Подібні коливання рівня глюкози надають величезне навантаження на підшлункову залозу і запускають механізми набору ваги, бо інсулін перетворює надлишок глюкози в жирові відкладення. Також це може викликати розвиток цукрового діабету другого типу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допоможуть урізноманітнити сніданок.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!