Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар дав чотири поради для оздоровлення кишківника
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар дав чотири поради для оздоровлення кишківника

Кишківник - один з найважливіших органів травної системи

28 жовтня 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Багато людей скаржаться на проблеми з кишківником. Нерегулярне харчування, їжа на ходу, стреси, "сидячий" спосіб життя — всі ці фактори можуть бути причиною дискомфорту в шлунково-кишковому тракті. Лікар-гастроентеролог Рой Патанкар дав чотири поради, які допоможуть привести травлення в норму. Про це повідомляє видання Ukrhealth.

Лікар дав чотири поради для оздоровлення кишківника

Боріться зі стресами

Дослідники довели, що регулярні стреси можуть викликати проблеми з травною системою, а все тому що через цей стан здорові мікроорганізми кишківника гинуть, навіть якщо стрес тривав недовго. Лікар радить уникати нервового напруження, сильного холоду, шуму, недосипання, щоб нормалізувати психологічний стан.

Вибирайте пробіотики й ферментовану їжу

Відмовтеся від жирної та "важкої" їжі, яка перевантажує шлунок, і вживайте більше пробіотичних продуктів. Вони допоможуть збільшити популяцію корисних бактерій, які населяють кишківник.

Зменшуйте споживання цукру

Лікар вважає, що в раціоні слід обмежити цукор і штучні підсолоджувачі, тому що вони негативно впливають на мікрофлору кишківника.

Дотримуйтеся правильного режиму сну

Візьміть собі за звичку лягати спати й прокидатися в один і той же час. Правильний режим сну поліпшить всі показники вашого здоров'я. А при регулярному недосипі ви будете відчувати дискомфорт, тому що він впливає на кишкову флору.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка ягода допомагає при гострому розладі кишківника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини