Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В Україні почався сезон чорниці. Ця ягода не тільки смачна, але і дуже корисна, тому повинна обов'язково має бути присутньою в раціоні. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, від яких хвороб може допомогти чорниця.
Ягоды черники | BrianAJackson | Getty Images/iStockphoto
У складі лісових ягід багато корисних вітамінів і речовин, зокрема аскорбінова кислота, марганець, йод, залізо, калій. А в пагонах чорниці міститься глікозид міртилін — речовина, яка діє за принципом інсуліну та зменшує вміст цукру в крові.
Спеціаліст зазначила, що чорницю рекомендується вживати людям, які страждають гострим і хронічним розладом кишківника і шлунка. Ця ягода покращує роботу травної системи, допомагаючи при проносах і запорах.
Ще лісову ягоду високо цінують за поліфеноли — потужні антиоксиданти, які захищають клітини організму від пошкоджень, запобігаючи онкологічним захворюванням. Також ці речовини зменшують запальні процеси. Вони захищають колаген, зменшують запалення, борються зі зморшками і тьмяним кольором обличчя.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим небезпечне надмірне вживання ягід і фруктів.
Новини