Головна Новини Здоров'я дієта і харчування 4 продукти, які можуть скоротити ваше життя
commentss НОВИНИ Всі новини

4 продукти, які можуть скоротити ваше життя

Деякі продукти, при регулярному вживанні, здатні повільно скорочувати людині життя

24 грудня 2020, 17:39
Поділіться публікацією:

Нерідко можна почути про те, що той чи інший продукт здатний продовжити людині життя. Наприклад, індійський чай масала. Звісно, якщо його пити в зазначених кількостях і не зловживати ним. Однак чимало тих продуктів, які навпаки здатні скоротити життя. Важливо знати про них, щоб вчасно перестати вживати їх в їжу.

4 продукти, які можуть скоротити ваше життя

ФОТО: З відкритих джерел

Содова

В Американському журналі суспільної охорони здоров'я були опубліковані результати досліджень. Так, 5309 дорослих щодня вживали порцію содової, щоб потім був можна було з упевненістю сказати, чи шкодить вона чи ні. Вчені з'ясували, що регулярне вживання содової скорочує життя рівно також, як і куріння.

Також, дослідження показують, що щоденне вживання дієтичної газованої води пов'язане з підвищенням ризику діабету 2 типу на 67%. А штучні підсолоджувачі також можуть посилити тягу до цукру.

Оброблене м'ясо

Небезпечним продуктом під номером 2 є оброблене м'ясо (бекон, ковбаса, сосиски й т.д.). У дослідженні, проведеному у 2008 році брали участь 840 осіб. Результати були опубліковані в Американському журналі клінічного харчування. Метою було вивчити вплив декількох харчових груп на довжину тіломери (ділянок хромосом). Дослідники виявили, що люди, які їли одну або кілька порцій обробленого м'яса щотижня, мали коротші теломери, ніж ті, хто не їв оброблене м'ясо. Це швидше призводить до старіння.

Червоне м'ясо

Підвищене споживання червоного м'яса, такого як, наприклад, стейки, довгий час було пов'язане з серцевими захворюваннями та раком, і це також пов'язано з його впливом на теломери. Для дослідження, проведеного в журналі Clinical Nutrition, щурів годували різною їжею з яловичини або курки протягом чотирьох тижнів. Збільшення кількості червоного м'яса в раціоні щурів було пов'язано зі зменшенням довжини теломери в клітинах товстої кишки.

Аналогічні результати були отримані для білого м'яса, хоча червоне м'ясо мало більший ефект. Було з'ясовано, що дієта, що включає стійкий крохмаль, хороший вуглевод, який допомагає спалювати жир, послабила вплив червоного м'яса на теломери.

Алкоголь

Як і червоне м'ясо, алкоголь також шкідливий через його зв'язки з хронічними захворюваннями. Надане на щорічних зборах Американської асоціації досліджень раку у 2010 році, показало, що алкоголь також може прискорювати скорочення теломери. Дослідники вивчили ДНК сироватки людей, що зловживають алкоголем (22% вживали чотири або більше напоїв в день), і осіб з більш помірним вживанням алкоголю. Теломери були значно коротше у тих, хто багато пив. Фактично, вони були вдвічі коротше теломерів осіб, які не зловживають алкоголем (0,41 проти 0,79 відносних одиниць). Така згубна звичка також може скоротити людині життя.

Безсумнівно, кожен з перерахованих продуктів можна вживати в помірній кількості. Найголовніше пам'ятати, що якщо у вас є проблеми зі здоров'ям, то цих 4 продуктів краще відмовитися зовсім.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, чому шоколад може бути корисним для організму, а також про 5 корисних звичок перед сном.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини