Головна Новини Здоров'я дієта і харчування "Корисні" продукти, які ненавидять дієтологи
commentss НОВИНИ Всі новини

"Корисні" продукти, які ненавидять дієтологи

Експерти запевняють, що не завжди те, що ми вважаємо корисним, насправді таким є

13 листопада 2020, 15:31
Поділіться публікацією:

Як би ми не намагалися зробити правильний вибір при покупці їжі, у нас завжди є ризик залишитися обдуреними. Дуже часто нас вводять в оману маркетингові виверти, а полиці супермаркетів зі "здоровою і правильною" їжею, можуть виявитися справжнім розчаруванням, адже в "корисному" продукті можна виявити тонну цукру, натрію, насичених жирів, які точно не будуть корисні організму.

"Корисні" продукти, які ненавидять дієтологи

ФОТО: З відкритих джерел

Тому американські дієтологи провели дослідження, в ході якого визначили насправді шкідливі продукти, які часто приймають за складові правильного харчування. Про це розповідає журнал Eat This, Not That.

1. Енергетичні батончики

Протеїнові батончики здаються корисним перекусом, особливо коли у нас зовсім немає часу готувати. Однак, насправді багато з них містять величезну кількість цукру. Дієтолог Андрес Айеста запевняє, що більшість енергетичних батончиків містять стільки ж калорій, як і плитка шоколаду.

2. Гранола

На думку дієтологів, в цих популярних мюслях міститься занадто багато цукру, а також жирів (в залежності від того, з якої кількості олії вони зроблені). Експерти запевняють, що до граноли потрібно ставитися, як до добавки, а не як до основної страви, адже вона викликає помилкове відчуття насичення, а також сприяє розвитку серцевих захворювань.

3. Горіхове молоко

Мигдальне, молоко з горіхів кеш'ю, конопляне та інші види горіхового молока не мають в складі багатьох корисних речовин, таких як кальцій, фосфор або цинк, тому дієтологи радять вибирати звичайне молоко. Звісно ж, якщо ваш організм переносить лактозу.

4. Кокосова олія

Цей продукт стає все більш популярним серед "корисних". Однак, експерти радять добре подумати, перш ніж готувати страви з додаванням кокосового масла. Воно на 80% складається з насичених жирів і може підвищувати рівень "поганого" холестерину в організмі. Дієтологи запевняють, що краще використовувати оливкову або олію льону, замість кокосової. 

5. Протеїновий порошок

Дієтологи кажуть, що протеїновий порошок може бути корисним для людей з високою фізичною активністю. Однак, такі порошки містять достатню кількість цукру і також можуть сприяти накопиченню зайвого білка, що може привести до збільшення ваги і проблем з нирками.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, дієтологи назвали шкідливі харчові звички жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.eatthis.com/
comments

Обговорення


Новини