Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Квашена капуста не така безпечна, як усі думають: кому може нашкодити
commentss НОВИНИ Всі новини

Квашена капуста не така безпечна, як усі думають: кому може нашкодити

Чому деяким людям небезпечно вживати квашену капусту

24 березня 2025, 14:20
Поділіться публікацією:

Квашена капуста – це традиційний продукт, багатий на вітаміни та пробіотики, але її вживання може бути небезпечним для деяких груп людей. Важливо знати про потенційні ризики та протипоказання, щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я.

Квашена капуста не така безпечна, як усі думають: кому може нашкодити

Ілюстративне фото

Квашена капуста містить багато солі, що може призвести до підвищення артеріального тиску. Людям з гіпертонією слід обмежити вживання квашеної капусти або повністю виключити її з раціону. Високий вміст солі у квашеній капусті може негативно вплинути на роботу нирок. Людям із захворюваннями цього органу слід обмежити вживання квашеної капусти або повністю виключити її з раціону.

Квашена капуста може викликати подразнення слизової оболонки шлунка та кишківника. Людям з гастритом, виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, колітом та іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту слід обмежити вживання квашеної капусти або повністю виключити її з раціону.

Цей продукт містить молочну кислоту, яка може посилити симптоми підвищеної кислотності шлунка. Людям з таким симптомом також варто обмежити вживання страви або навіть повністю виключити її з раціону.

Деякі люди можуть мати алергію на капусту, яка проявляється у вигляді шкірних висипань, свербежу, набряків або утрудненого дихання. Тут доречно відмовитися і від квашеного овочу.

Квашена капуста може нашкодити також вагітним та жінкам, діти яких на грудному харчуванні — страва може викликати здуття живота та інші проблеми з травленням.

Потрібно бути обережними й тим, хто приймає ліки, адже з деякими з них капуста може вступити в реакцію. Йдеться про антикоагулянти та антидепресанти. Тож перш ніж вживати капусту варто порадитися з лікарем.

Як мінімізувати ризики

Обмежити порції: не вживати понад 100-150 г квашеної капусти на день.

Промити капусту: перед вживанням промити квашену капусту, щоб зменшити вміст солі.

Використовувати домашню квашену капусту: домашня квашена капуста містить менше солі, ніж покупна.

Консультуватися з лікарем: якщо у вас є хронічні захворювання, проконсультуйтеся з лікарем перед вживанням квашеної капусти.

Нагадаємо, портал “Коментарі писав, чому не варто вживати багато смузі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини