Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Куряче філе — не просто дієтичне м'ясо, це універсальний продукт, який додається в дуже багато страв. Але недобросовісні виробники можуть "накачувати" м'ясну продукцію різною хімією та спеціальними розчинами, які шкодять здоров'ю. Як вибрати якісне куряче філе?
Як вибрати куряче філе / Фото: pixabay
Ніжне й ароматне м'ясо птиці вважається дієтичним продуктом, воно багате на білки, легкозасвоювані жири й низький вміст холестерину, вітаміни групи В, а також фосфор, залізо і калій.
Проте, несвіжу птицю протирають розчином, щоб повернути йому товарний вигляд. Такий продукт має легкий запах хлорки й може пощипувати кінчики пальців, якщо торкнутися нього.
При виборі м'яса зверніть увагу, щоб куряча тушка була середнього розміру. Якщо вона дуже велика, то, швидше за все, курку годували гормональними препаратами для прискореного росту.
Крім того, у молодих вгодованих птахів найніжніше та найсмачніше м'ясо. Такі птахи мають ніжну білу шкіру з добре помітними прожилками, а кінчик грудної кістки легко згинається. Уважно огляньте тушку. Якщо помітите на ній темні плями та синці, то, ймовірно, продукт заморожували неодноразово.
Охолоджені курячі напівфабрикати зберігаються трохи понад 5 діб за нормальної температури від 0 до 2 градусів. Для тривалішого зберігання птицю обробляють консервантами. При виборі напівфабрикату добре розгляньте упаковку — вона повинна бути герметичною і вологостійкою, без пошкоджень.
Розгляньте етикетку. Там мають бути детально розписані характеристики товару:
✔️ термін придатності та умови зберігання;
✔️ дата виготовлення та упаковки;
✔️ якість – заморожений чи охолоджений продукт;
✔️ харчова цінність;
✔️ інформація про сертифікацію;
✔️ добавки, якщо вони застосовувалися;
✔️ виробник та його контакти.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як часто можна їсти куряче філе.
Новини