Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Краще не зловживати: названі найнебезпечніші види чаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Краще не зловживати: названі найнебезпечніші види чаю

Ці види чаю здатні нашкодити

1 березня 2021, 16:25 comments1812
Поділіться публікацією:

Ні для кого не секрет, що чай — найдавніший і найпопулярніший напій, у складі якого є багато вітамінів та цінних мікроелементів. Але не всі види чаю однаково корисні для здоров'я. Експерти розповіли, якими напоями краще не зловживати.

Краще не зловживати: названі найнебезпечніші види чаю

які види чаю небезпечні для здоров'я (фото з відкритих джерел)

Чай з живокосту

Дієтолог Хіба Батул зазначив, що чай на основі цієї трав'янистої рослини містить алкалоїди, які можуть порушити роботу печінки. Дослідження показало, що вживання цього напою може бути недоцільним, оскільки він токсично впливає на цей орган.

М'ятний чай

Попри те, що цей чай має цілу низку корисних властивостей і допомагає зняти стрес, зловживати ним не варто. Лікар Селін Бейтчман каже, що у великій кількості м'ятний напій може порушити біологічні процеси організму через ментол, який входить до його складу.

Чорний чай

За словами дієтолога Еллісон Грегг, захоплюватися чорним чаєм також не варто, тому що в ньому міститься кофеїн, який здатний підсилити відчуття тривоги, стрес і занепокоєння. А ще в ньому є оксалати, здатні накопичуватися в тканинах і викликати біль в суглобах.

Чай з солодки

Цей вид чаю лікарі не рекомендують вживати гіпертонікам (людям з підвищеним тиском, — прим. авт.). Мало того, що такий чай сам по собі провокує підвищення цього показника, він також зводить нанівець дію антигіпертензивних препаратів.

Нагадаємо, що вчені в ході дослідження з'ясували, який чай найкраще справляється з тривожністю і депресивним станом. Виявилося, що це чай на основі розмарину.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці назвали чай, який здатний продовжити життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини