Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Крабові палички: з чого їх роблять насправді
commentss НОВИНИ Всі новини

Крабові палички: з чого їх роблять насправді

Лікар-гігієніст Валентина Терешко розповіла, що насправді входить до складу крабових паличок

17 листопада 2021, 17:15 comments1155
Поділіться публікацією:

Крабові палички – популярний продукт, який часто використовують для приготування салату та різних закусок. Але чого вони складаються?

Крабові палички: з чого їх роблять насправді

Крабові палички (фото з відкритих джерел)

Лікар-гігієніст Валентина Терешко зазначила, що, як це не парадоксально, але у складі продукту немає натурального крабового м'яса. Основу продукту складають сурімі — це рибний фарш, який готується зазвичай із білої риби (минтаю, хеку, морського окуня). Цей напівфабрикат піддається інтенсивному промиванню з метою видалення кісток, жирових плівок та інших речовин. Потім отриманий продукт для видалення зайвої вологи пропускається через центрифугу. У результаті виходить пластична біла маса, без кольору та запаху. Варто зазначити, що на виробництво сурімі не прямують рибні відходи, тільки філе.

Після отримання білої суміші, до неї додають сіль, цукор, рослинну олію, яєчний білок і різні стабілізатори. Крабовий смак рибному фаршу надають за допомогою підсилювачів смаку та ароматизаторів.

За великим рахунком, крабові палички всього на третину складаються з риби, а решта — харчові добавки. Тому, експерти не рекомендують часто вживати продукт, а якщо й купуєте, то вибирайте їх у вакуумній упаковці, а не на вагу.

Нагадаємо, що локшина швидкого приготування – простий та дешевий спосіб приготування обіду. Але варто розуміти, що регулярне вживання такої страви загрожує серйозними проблемами здоров'ю. Експерти з'ясували, з чого роблять цю локшину і що входить до її добавок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-онколог Іван Карасьов розповів, у яких продуктах містяться канцерогенні речовини, які є небезпечними для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини