Головна Новини Здоров'я наше тіло З чого роблять локшину швидкого приготування
commentss НОВИНИ Всі новини

З чого роблять локшину швидкого приготування

Вчені розповіли, з чого роблять локшину швидкого приготування і наскільки вона шкідлива для здоров'я

6 жовтня 2021, 08:15
Поділіться публікацією:

Локшина швидкого приготування — простий і дешевий спосіб приготування обіду. Але варто розуміти, що регулярне вживання такого блюда загрожує серйозними проблемами для здоров'я. Експерти з'ясували, з чого роблять цю локшину і що входить до складу її добавок.

З чого роблять локшину швидкого приготування

Локшина швидкого приготування / Фото: crushpixel

Отже, локшина швидкого приготування — "порожній" і калорійний продукт, але вся "хімія" зосереджена в бульонній добавці. Як готують цю локшину? Розкочується тісто, нарізається локшина, обробляється паром, фасується і смажиться, як правило, на пальмовій олії. А вона розпадається на трансжири, які шкодять організму.

Але ще в складі страви є пакетик зі смаковими добавками, куди й входять різні речовини, які не рекомендується вживати людям зі шлунковими захворюваннями. Наприклад, виробники додають глутамат натрію Е-621 — ця добавка підсилює смак, але в помірних кількостях, для організму вона безпечна. Ще там є гуарова камедь Е-421 — загущувач. Він підвищує в'язкість продукту, утворює структурований гель. Також в пакетик додають барвник Е-150d — це, грубо кажучи, палений цукор. Є думка, що це слабкий канцероген, який провокує розвиток ракових клітин в організмі. Точка зору спірна, але популярна. А є ще пакетик зі спеціями та сушеними овочами.

Виходячи з цього, вчені прийшли до висновку, що в складах локшини швидкого приготування немає добавок, які представляють серйозну загрозу здоров'ю, а й нічого корисного в них теж немає. Цей продукт "порожній", він не насичує і нераціональний.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, хто і коли придумав локшину швидкого приготування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини