Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кому не можна їсти абрикоси: застереження дієтолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому не можна їсти абрикоси: застереження дієтолога

Лікар-дієтолог Тетяна Бочарова розповіла, кому не варто зловживати абрикосами, які вже з'явилися на прилавках магазинів

10 червня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Попри те, що абрикоси багаті на вітаміни та корисні речовини, певним групам людей їх варто обмежити в раціоні. Лікар-дієтолог Тетяна Бочарова розповіла, які існують протипоказання.

Кому не можна їсти абрикоси: застереження дієтолога

Кому протипоказані абрикоси (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що абрикоси містять вітаміни групи В, а також калій, залізо, клітковину, аскорбінову кислоту та інші важливі для організму мікроелементи. Ці фрукти покращують обмін речовин і кровотворення, а також володіють загальнозміцнювальним ефектом. Але деяким людям їх краще обмежити в раціоні, а саме тим, у кого є захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка, панкреатит, синдром подразненого кишківника). Річ у тому, що абрикоси містять лимонні і яблучні кислоти, а вони здатні подразнювати слизову шлунка і провокувати печію.

Дієтолог підкреслила, що фруктами не варто зловживати навіть людям, у яких немає проблем з травленням, тому що абрикоси можуть викликати діарею, оскільки вони володіють послаблюючою дією. У день бажано вживати не більше 200-300 грамів, при чому не змішуючи з іншими фруктами або ягодами.

Курагу також краще обмежити в раціоні людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, тому що в її складі багато цукру, які в поєднанні з харчовими волокнами можуть спровокувати здуття живота.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що полуниця вважається повноправною королевою ягідного царства, тому її обов'язково варто включити у свій раціон. Ця ягода має приємний смак і аромат, а ще багата на різні вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Але при цьому, зловживати нею не можна. Скільки ж можна з'їдати полуниці в день?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини