Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кому може нашкодити вживання свіжого хліба
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому може нашкодити вживання свіжого хліба

Гарячий хліб дуже запашний, але важкий для травлення

25 березня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Свіжий хліб, звичайно, дуже смачний і ароматний. Як виявилося, він може нашкодити травленню, тому від його вживання краще утриматися. Особливо це стосується людей, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Кому може нашкодити вживання свіжого хліба

Кому не можна їсти свіжий хліб (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Марія Черняєва зазначила, що за складом свіжоспечений хліб відрізняється від того, який трохи полежав. У ньому більше кислотності, тому він складно перетравлюється, а його вживання може зашкодити травленню і загострити хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразку шлунка і т.д.). Людям з такими проблемами краще вживати продукт, якому вже 8 годин, або вчорашній хліб.

Спеціаліст зазначила, що в міру того, як хліб черствіє, його структура змінюється. Саме цей процес впливає на корисні та шкідливі властивості продукту.

Багато хто любить свіжий хліб за його м'якість, аромат і приємний смак, але як раз це лікар і називає його недоліком. За словами Марії, чим смачніше і рум'яніше хліб, тим більше його хочеться їсти, а це може негативно позначитися на фігурі. Дієтолог каже, що в магазинах часто користується цією "слабкістю" людей, тому печуть свіжий хліб та інші вироби і буквально відразу виставляють їх на продаж.

Нагадаємо, люди, які стежать за своєю фігурою, вважають за краще вживати чорний хліб, тому що він менш калорійний. Однак дієтолог Майкл Мослі не зовсім згодний із цим твердженням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у хліба є один недолік — невеликий термін придатності. Але, якщо у вас залишилося багато запасів цього продукту, не поспішайте їх викидати. Насправді черствий хліб можна використовувати з користю, адже він може стати головним інгредієнтом багатьох закусок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини