Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кому категорично не можна вживати насіння льону
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому категорично не можна вживати насіння льону

Насіння льону можна додавати в їжу тільки в рекомендованих дозах

2 березня 2021, 08:50 comments2188
Поділіться публікацією:

Насіння льону вважаються суперфудом — продуктом з високою концентрацією корисних речовин. Але лікар-дієтолог Світлана Фус з цією думкою не згодна і розповіла, кому насіння льону категорично протипоказані.

Кому категорично не можна вживати насіння льону

кому протипоказане насіння льону(фото з відкритих джерел)

На своїй сторінці в Instagram дієтолог написала, що цей продукт дійсно багатий на різні вітаміни та цінні мікроелементи, але вважати його суперфудом не слід, через те, що він не є головним джерелом омега-3 жирних кислот.

За словами Світлани Фус, добова норма споживання омега-3 для дорослих становить 1-2 г на добу. Щоб отримати цю дозу, потрібно вживати понад 4 столових ложок насіння льону в день, а це може негативно позначитися на здоров'ї.

Дієтолог зазначила, що цей продукт протипоказаний дітям до 3 років. А також його необхідно з обережністю вживати при наявності каменів у жовчному міхурі. Жінкам, у яких діагностовано ендометрит, фіброміома матки або полікістоз яєчників насіння льону можна вживати через фітоестрогени, які входять до їх складу. З цієї ж причини, продукт слід виключити вагітним і жінкам, які годують груддю.

Нагадаємо, дослідники з'ясували, що для зміцнення імунітету необхідно вживати насіння чіа — вони знижують ризик зараження респіраторними захворюваннями на 30%. Продукт навіть рекомендований до вживання маленьким дітям з першого року життя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені настійно рекомендують не вживати кісточки яблук в їжу, через те, що в них міститься шкідлива для організму речовина, відома як ціанід. Цей компонент може спровокувати отруєння при підвищеній чутливості людини до токсичних речовин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини