Головна Новини Здоров'я народна медицина Насіння яблук містять ціанід
commentss НОВИНИ Всі новини

Насіння яблук містять ціанід

Насіння яблук так само як вишня і мигдаль містять ціанід в невеликих дозах. Однак, щоб викликати симптоми отруєння, потрібно з'їсти велику кількість насіння

19 грудня 2020, 00:17 comments1794
Поділіться публікацією:

Вчені настійно рекомендують не вживати кісточки яблук в їжу, через те, що в них міститься шкідлива для організму речовина, відома як ціанід.

Насіння яблук містять ціанід

ФОТО: З відкритих джерел

Ціанід є отрутою і міститься в кісточках яблука в невеликих дозах, які, однак, можуть викликати отруєння при підвищеній чутливості людини до токсичних речовин. Щоб викликати симптоми отруєння, потрібно з'їсти велику кількість насіння. Якщо ви випадково проковтнути кілька насінин цілком, то це не позначиться на вашому здоров'ї, оскільки наш організм може впоратися з невеликою кількістю ціаніду.

Однак розжовування насіння робить їх небезпечнішими, особливо для дітей і домашніх вихованців, для отруєння, шоку і навіть летального результату яких досить меншої дози цієї речовини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в яблуках міститься багато вітаміну С, фолієвої кислоти, магній, заліза, а також клітковини, яка покращує роботу травної системи. Людям, що страждають від закрепів та інших проблем зі шлунком, рекомендується їсти яблука перед їжею, приблизно за пів години. Але не варто захоплюватися — для нормалізації травлення досить половинки середнього яблука або одного маленького. Експерти кажуть, що фрукт необхідно їсти разом з шкіркою, тоді він принесе максимум користі для здоров'я. Не варто переживати, якщо шкірка яблука натерта воском — її використовують для кращого збереження плодів і більш привабливого вигляду. Але віск використовується харчової, тому шкоди він не приносить. Однак здатний викликати алергічну реакцію. Якщо це сталося, тоді фрукти краще вживати без шкірки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bigpicture.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини