Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кому категорично не можна їсти варену кукурудзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому категорично не можна їсти варену кукурудзу

Експерти розповіли про користь вареної кукурудзи для здоров'я і зазначили, кому варто обмежити у раціоні цей продукт

27 серпня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Варена кукурудза — одна з найбільш доступних і корисних страв у літній період. Її початки люблять як дорослі, так і діти. Однак кукурудза має низку протипоказань. Кому варто обмежити в раціоні цей делікатес?

Кому категорично не можна їсти варену кукурудзу

Кому слід відмовитися від вареної кукурудзи (фото з відкритих джерел)

Відомо, що в складі кукурудзи є безліч вітамінів, а також магній, фосфор, натрій, кальцій, нікотинова і фолієва кислоти й інші мікроелементи, необхідні для роботи організму. Але важливо враховувати, що багато поживних речовин у процесі варіння розпадаються.

Експерти розповіли, що кукурудза — досить складний продукт для травлення, тому зловживати делікатесом не рекомендується людям, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом. В іншому випадку можуть виникнути порушення, дискомфорт і метеоризм (підвищене газоутворення).

Також у раціоні слід обмежити варену кукурудзу людям з підвищеним згортанням крові. Від одиничного вживання продукту нічого поганого не станеться, але, якщо ви почнете вживати кукурудзу регулярно, не виключено згущення.

Ще продуктом не варто зловживати, якщо у людини проблеми з апетитом і виснаженням — організм не зможе виробити ферменти для її перетравлення.

Нагадаємо, що в кукурудзі міститься багато корисних властивостей і необхідних вітамінів, які позитивно впливають на роботу серця і судин, а також покращують метаболізм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Вашингтонського Університету (WSU) спільно з іншими провідними фахівцями працюють над перероблюванням кукурудзяних стебел, листя й інших органічних залишків на реактивне паливо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини