Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Варена кукурудза — одна з найбільш доступних і корисних страв у літній період. Її початки люблять як дорослі, так і діти. Однак кукурудза має низку протипоказань. Кому варто обмежити в раціоні цей делікатес?
Кому слід відмовитися від вареної кукурудзи (фото з відкритих джерел)
Відомо, що в складі кукурудзи є безліч вітамінів, а також магній, фосфор, натрій, кальцій, нікотинова і фолієва кислоти й інші мікроелементи, необхідні для роботи організму. Але важливо враховувати, що багато поживних речовин у процесі варіння розпадаються.
Експерти розповіли, що кукурудза — досить складний продукт для травлення, тому зловживати делікатесом не рекомендується людям, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом. В іншому випадку можуть виникнути порушення, дискомфорт і метеоризм (підвищене газоутворення).
Також у раціоні слід обмежити варену кукурудзу людям з підвищеним згортанням крові. Від одиничного вживання продукту нічого поганого не станеться, але, якщо ви почнете вживати кукурудзу регулярно, не виключено згущення.
Ще продуктом не варто зловживати, якщо у людини проблеми з апетитом і виснаженням — організм не зможе виробити ферменти для її перетравлення.
Нагадаємо, що в кукурудзі міститься багато корисних властивостей і необхідних вітамінів, які позитивно впливають на роботу серця і судин, а також покращують метаболізм.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Вашингтонського Університету (WSU) спільно з іншими провідними фахівцями працюють над перероблюванням кукурудзяних стебел, листя й інших органічних залишків на реактивне паливо.
Новини