Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кому категорично не можна їсти картоплю і моркву
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому категорично не можна їсти картоплю і моркву

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, кому варто обмежити в раціоні картоплю і моркву

29 квітня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Овочі є важливою частиною раціону, тому що містять багато вітамінів і цінних мікроелементів. Але деякій категорії людей варто бути обережнішими із вживанням картоплі та моркви.

Кому категорично не можна їсти картоплю і моркву

Кому краще не вживати моркву і картоплю (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, що людині, яка не має проблем зі здоров'ям, коренеплоди корисні в будь-якому вигляді. Але від картоплі та моркви варто відмовитися, якщо у вас діагностовано цукровий діабет. Річ у тому, що у вареному вигляді у цих овочів підвищений глікемічний індекс (одиниця швидкості підвищення цукру в крові після вживання вуглеводних продуктів, — прим. авт.).

Спеціаліст зазначила, що у складі картоплі багато калію, який підтримує артеріальний тиск, знімає набряклість, покращує роботу серцево-судинної системи. Однак навіть у відвареної картоплі підвищений все той же глікемічний індекс.

Людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту, лікар не рекомендує зловживати редькою. Цей овоч краще замінити дайконом або редискою. При атеросклерозі найкраще вживати сирі коренеплоди, тому що клітковина, яка входить до їх складу, покращує травлення, виводить токсини, знижує "шкідливий" холестерин.

Нагадаємо, що картопля є чи не основним продуктом на нашому столі. Універсальність цього овочу дозволяє використовувати його в найрізноманітніших стравах. Але лікар Нурія Монфулледа вважає, що не завжди картопля може бути корисною для здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що свіжовичавлений морквяний сік дуже корисний для жіночого здоров'я, тому що впливає на синтез статевих гормонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини