Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Комаровський розповів, чи корисне безлактозне молоко
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, чи корисне безлактозне молоко

Лактоза входить до складу молока будь-яких ссавців, включаючи і людей

20 січня 2022, 10:16
Поділіться публікацією:

Заслужений педіатр, доктор Євген Комаровський розповів про користь вживання безлактозного молока. Фахівець наголосив, що це молоко – абсолютно нормальне, і все, що його відрізняє від класичного продукту – відсутність у складі лактози. Про це пише РБК-Україна.

Комаровський розповів, чи корисне безлактозне молоко

Євген Комаровський - фото з відкритих джерел

За словами медика, якщо людина не страждає на непереносимість лактози, то краще пити звичайне молоко. Безлактозний продукт виготовлений спеціально для людей, у яких спостерігаються проблеми із травленням після вживання класичного молока.

Комаровський додав, що лактоза входить до складу молока будь-яких ссавців, включаючи і людей. У новонароджених цей компонент дуже активний, але з віком його кількість скорочується. У зв'язку з цим у деяких дорослих виникає непереносимість лактози.

Недоліком безлактозного молока лікар називає його вартість, яка є вищою, ніж у класичного молока.

Тому, зазначив Комаровський, людям, які не мають непереносимості лактози, краще пити звичайне молоко, щоб організм отримував корисний вуглевод як лактоза.

Нагадаємо, що навколо вживання популярного та улюбленого багатьма продукту – молока – існує багато суперечок та розбіжностей. Деякі експерти заявляють про його шкоду, а деякі впевнені, що молоко є надзвичайно корисним. Які зміни можуть статися з людиною, якщо пити молоко щодня – читайте у матеріалі інтернет-видання "Коментарі".

Раніше на порталі повідомлялося, що Комаровський звернувся до українців із рекомендаціями перестати прасувати одяг. Лікар озвучив аргументи, які мають переконати громадян відмовитися від щоденного прасування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини