Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кладезь вітамінів: який розсіл радять пити щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Кладезь вітамінів: який розсіл радять пити щодня

Експерти розповіли про користь квашеної капусти та порадили щодня пити її розсіл: навіщо це потрібно організму

19 січня 2022, 09:20
Поділіться публікацією:

Квашена капуста — проста і дуже корисна страва, на приготування якої потрібно мінімум зусиль та навичок. Але експерти кажуть, що користь здоров'ю приносить не лише капуста, а і її розсіл. Чому його варто пити щодня?

Кладезь вітамінів: який розсіл радять пити щодня

Розсіл квашеної капусти (фото з відкритих джерел)

Експерти кажуть, що сік із квашеної капусти має цілу низку лікувальних властивостей, зокрема покращує роботу травної системи, допомагаючи при запорах. Для нормалізації кишківника достатньо в день випивати 1 маленьку склянку розсолу. Але цей продукт, як і будь-який, має низку протипоказань. Людям з непереносимістю гістаміну краще утриматися від рідини та самої квашеної капусти, тому що їх вживання може спровокувати нудоту, блювоту та діарею.

Дієтолог Галина Іллєнко зазначила, що у складі квашеної капусти є багато клітковини, калію, магнію, фосфору, а ще вона кладезь вітамінів, які важливі для підтримки роботи всього організму. Зокрема, продукт багатий на вітамін U – "ульцер", він відповідає за здатність організму відновлювати слизову оболонку шлунково-кишкового тракту. Також у ній є жиророзчинний вітамін К, що бере участь у синтезі білків і забезпечує нормальну коагуляцію крові.

Щобільше, за вмістом вітаміну C квашена капуста в кілька разів перевершує свіжу, тому її вживання також зміцнює імунітет.

Але людям, у яких загострені проблеми із травленням (гастрит, виразка) від продукту краще на якийсь час відмовитися, щоб не погіршити ситуацію.

Нагадаємо,   чому жінкам необхідно їсти червонокачанну капусту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка користь брюссельської капусти для нашого здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини