Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Їжа для розуму: п'ять продуктів, які підвищують рівень IQ
commentss НОВИНИ Всі новини

Їжа для розуму: п'ять продуктів, які підвищують рівень IQ

Ці продукти містять багато вітамінів і корисних речовин

19 березня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Раціон харчування повинен бути корисним і правильно збалансованим, щоб організм отримував всі необхідні йому вітаміни і мінерали. Є продукти, які допомагають схуднути, зміцнити імунітет, омолодити організм і навіть ті, які здатні поліпшити мозкову активність. Ось про них і йтиметься.

Їжа для розуму: п'ять продуктів, які підвищують рівень IQ

Які продукти підвищують інтелект (фото з відкритих джерел)

Експерти назвали п'ять продуктів, які сприятливо впливають на роботу мозку і можуть підвищити рівень інтелекту.

Буряк

У цьому овочі міститься велика кількість вітамінів, зокрема групи В, які підсилюють роботу мозку. Регулярне вживання буряка допомагає запобігти розвитку деменції. У складі цього овоча багато фолієвої кислоти, яка відіграє важливу роль у запобіганні виникненню хвороби Альцгеймера.

Анчоуси

Організму потрібні омега-3 жирні кислоти, які містяться в анчоусах. Ці речовини допомагають захистити організм від прискореного старіння і втрати пам'яті, проганяють геть депресію і поганий настрій.

Каєнський перець

Найціннішим компонентом каєнського перцю є капсаїцин — алкалоїд рослинного походження, який надає йому гостроти. Дієтологи кажуть, що вживання цього овоча допомагає зосередитися і підвищує інтелект.

Брюссельська капуста

Дослідники довели, що при перетравленні брюссельської капусти в організмі утворюється дііндолілметан — речовина, яка отримала статус потужного підсилювача імунної системи, що допомагає захистити нові клітини мозку від пошкоджень.

Авокадо

У складі авокадо є олеїнова кислота, здатна збагатити мієліновий шар, що покриває клітини головного мозку. Пошкодження цього шару може призвести до погіршення пам'яті та інших функцій, які негативно впливають на інтелект. Щоб цього не сталося, регулярно додавайте до свого раціону авокадо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти мають антисептичні властивості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини