Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Гострий червоний перець: користь та шкода
commentss НОВИНИ Всі новини

Гострий червоний перець: користь та шкода

Червоний гострий перець допомагає прискорити метаболізм, зміцнити імунітет та активізувати роботу підшлункової залози

27 січня 2022, 08:45 comments1185
Поділіться публікацією:

Гострий червоний перець – популярний продукт, що має широкий спектр застосування. Насамперед його використовують у кулінарії, але ще й для виготовлення лікарських та косметичних засобів, сумішей чи настоянок. Про це пише "Гордон".

Гострий червоний перець: користь та шкода

Гострий червоний перець - фото з відкритих джерел

Батьківщиною гострого перцю є Америка. Плід відносять до роду трав'янистих рослин сімейства пасльонових.

Унікальність і користь перцю чилі насамперед у високому вмісті вітаміну С — у складі плода його більше, ніж у цитрусових. Крім того, у перці містяться інші необхідні організму вітаміни, наприклад, В1, В2, корисні речовини – кальцій, залізо, фосфор, калій, каротин та інші, а також ефірні олії.

Червоний гострий перець допомагає прискорити метаболізм, зміцнити імунітет та активізувати роботу підшлункової залози. Плід застосовується під час лікування респіраторних захворювань – сприяє боротьбі із застудою та нежиттю.

Крім того, перець чилі розріджує кров та підвищує апетит, допомагаючи краще засвоювати їжу, а також використовується для профілактики захворювань серцево-судинної системи.

Користь перцю чилі ще й у його здатності знімати запалення, нормалізувати кровотік та боротися із хворобами суглобів. Для цього гострий червоний перець використовують як компонент лікувальних сумішей і настоянок.

Варто зазначити, що шкоди перець чилі завдає людям, які мають захворювання шлунково-кишківного тракту. Це пов'язано з тим, що плід дратує слизову. І його в жодному разі не можна вживати натще.

Крім того, варто уникати потрапляння червоного перцю в очі, а після його приготування ретельно вимити руки і, наприклад, ніж, яким різався плід.

Раніше на порталі "Коментарі" — Вплив бджолиного пилку на здоров'я людини – пояснення експерта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини