Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Голова розколюється: як позбутися болю без пігулок
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова розколюється: як позбутися болю без пігулок

Експерти розповіли, які способи допоможуть позбавитися головного болю, якщо під рукою немає пігулок

8 квітня 2022, 02:35
Поділіться публікацією:

Головний біль може виникнути раптово і завдати ряду незручностей, оскільки заважає людині нормально функціонувати. Якщо у вас немає ліків, які можуть його вгамувати, експерти назвали інші способи, як можна полегшити стан.

Голова розколюється: як позбутися болю без пігулок

Як знизити головний біль, якщо під рукою немає пігулок (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначають, що зараз в українців загострилися мігрені та головний біль через постійний стрес, втому і хвилювання. Також погіршення самопочуття може виникнути через брак сну, недоїдання та страху. Але є засоби, які можуть допомогти.

Контрастний душ

Якщо ви маєте можливість, спробуйте прийняти контрастний душ протягом декількох хвилин. Кожні 15-30 секунд міняйте воду з теплою на прохолодну. Після цього слід відпочити й не перевантажувати себе зайвими справами.

Точковий масаж

Коли голова болить, потрібно знайти місце болю та помасажувати його. Іноді це дуже добре допомагає і біль проходить. Робити масаж слід круговими рухами протягом хвилини. Якщо причиною головного болю є робота за комп'ютером, варто відволіктися, знайти точку між бровами, яка знаходиться в центрі голови, та масажувати її.

Випити чай

Усі ми знаємо, що м'ятний чай заспокоює. Він знімає напругу, допомагає розслабитися та покращує мозкову діяльність. А ще слід знати, що липовий працює як антистресовий препарат. Ромашковий чай зменшує біль і краще пити його в другій половині дня. А зелений чай допомагає вивести токсини з організму та нормалізує тиск.

Поїсти

Причиною головного болю може бути недоїдання. Люди нехтують їдою і кажуть, що їм навіть крихта в рот не лізе. Однак це виснажує наш організм і ми втрачаємо сили.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вимірювати тиск без тонометра в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини