Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Плоди манго знижують рівень цукру в крові, що сприяє покращенню здоров'я людей з діабетом другого типу. Таку заяву зробили американські фахівці після проведення наукового дослідження. Результати їхньої роботи опубліковані в журналі Express.
Манго. Фото: unsplash
Щоб це з'ясувати, вчені в якості експерименту запропонували учасникам додати в свій звичайний режим харчування м'якоть манго. Через кілька місяців результати приємно здивували експертів: у діабетиків другого типу зменшився рівень глюкози після прийому їжі. А також у одного з учасників знизився рівень жиру в організмі.
У складі манго є поліфеноли, які мають і протизапальні антиоксидантні властивості. Крім того, в цьому фрукті також є каротиноїди, токофероли, аскорбінова кислота, харчові волокна і фенольні сполуки мангиферин, галова кислота і кверцетин.
Незважаючи на це, в манго міститься велика кількість цукру. Саме з цієї причини даний експеримент підходить тільки для діабетиків другого типу. А ті, хто входить в зону ризику, можуть вживати цей продукт тільки помірними порціями.
Новини