Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Ендокринолог розповіла, чому не можна пити на ніч кефір
commentss НОВИНИ Всі новини

Ендокринолог розповіла, чому не можна пити на ніч кефір

Лікар-ендокринолог Світлана Макарова розповіла, чому варто утриматися від вживання кефіру в нічний час

13 квітня 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

Існує думка, що низькокалорійний кефір — відмінна ідея для пізньої вечері, тому що він добре насичує організм і не додає зайвих калорій. Однак лікар-ендокринолог Світлана Макарова не зовсім згодна з цим твердженням.

Ендокринолог розповіла, чому не можна пити на ніч кефір

Чи можна пити на ніч кефір (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що смачний кефір не завжди йде на користь у нічний час, особливо людям, в яких є захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка), оскільки вночі травні процеси в організмі сповільнюються. Випитий стакан кефіру вночі може відгукнутися вранці неприємними наслідками.

За словами Світлани Макарової, кефір також може зіграти злий жарт із тими, хто страждає нападами мігрені та головними болями.

У складі напою є багато білка, на засвоєння якого потрібно багато часу, тому організм не встигає за ніч повністю відновитися.

Також лікар наголосила, що вживання не тільки кефіру, а й інших молочних продуктів перед сном варто обмежити, оскільки вони можуть спровокувати процес бродіння в кишківнику, що вплине на роботу травної системи. Замість того щоб відновити сили, ваш організм буде виконувати інші завдання, а це вплине на якість сну.

Нагадаємо, медики не рекомендують пити кефір людям, які страждають виразкою шлунка, панкреатитом, печією і тим, у кого підвищена кислотність шлунка й непереносимість лактози.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кефір допомагає боротися з депресією. Вчені виявили, що в цьому кисломолочному продукті міститься особлива бактерія — lactobacillus rhamnoses JB-1, яка володіє заспокійливими властивостями.

Керівник досліджень, професор Джон Криан стверджує, що кисломолочні продукти, зокрема кефір і йогурт, підвищують настрій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини