Головна Новини Здоров'я наше тіло Кефір допомагає боротися з депресією
commentss НОВИНИ Всі новини

Кефір допомагає боротися з депресією

Вчені виявили, що в цих кисломолочних продуктах міститься особлива бактерія - lactobacillus rhamnoses JB-1, що володіє заспокійливими властивостями. Керівник досліджень, професор Джон Криан, стверджує, що кисломолочні продукти - зокрема, кефір і йогурти, підвищують настрій

27 грудня 2020, 05:10
Поділіться публікацією:

Кефір містить амінокислоту триптофан, яка є джерелом гормону радості — серотоніну. Коли ми п'ємо кефір, у нас в організмі краще синтезуються гормони радості, що, в свою чергу, допомагає боротися з депресією. Важливо пам'ятати, ЩО КЕФІР — розслабляючий нервову систему напій, тому не рекомендується вживати його в періоди підвищеної концентрації (іспити, ділові переговори і т. Д.) Рекомендується також пити кефір людям, які мають:

Кефір допомагає боротися з депресією

ФОТО: retail.ru

• Дисбактеріоз кишечника

• Захворювання печінки

• Цукровий діабет

• Аутоімунні і алергічні захворювання

• Гастрит зі зниженою кислотністю (3 рази в день перед їжею, по ½ склянки).

• Запори (свіжий кефір). Для дорослої людини оптимальна норма споживання кефіру — не більше 200-400 мл на добу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що прихід осені у багатьох асоціюється з осінньою депресією або поганим настроєм. Психолог Алла Чесалова поділилася, чому виникає осіння хандра і як з нею впоратися. "З приходом холодів у людей загострюються хронічні недуги, плюс, через дефіцит сонця слабшає імунітет, тому організм піддається інфекційним загрозам. Позначається і психологічний фактор — зокрема, зниження бадьорості духу, поява похмурих думок і туги", — розповідає фахівець. Також експерт зазначила, що причина осінньої хандри може ховатися в величезному небажанні людини знову налаштовуватися на робочий режим після літнього відпочинку. Але в такій ситуації навряд чи може виникнути важка депресія, каже Чесалова. Інша причина може бути в тому, що у людини є певні проблеми зі здоров'ям. Тому що навіть елементарна відсутність регулярних фізичних навантажень впливає на наше психічний стан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.retail.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини