Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти розповіли, яку шкоду завдають льодяники від кашлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, яку шкоду завдають льодяники від кашлю

Експерти розповіли, яку шкоду можуть завдати організму льодяники від кашлю

20 січня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

Одним із частих симптомів застуди та грипу є кашель. І при прояві перших спазмом, багато хто відразу ж біжить в аптеку за льодяниками, щоб полегшити стан. Але, як кажуть експерти, такий засіб здатний не тільки принести користь, а й нашкодити організму.

Експерти розповіли, яку шкоду завдають льодяники від кашлю

Льодяники від кашлю (фото з відкритих джерел)

Льодяники від кашлю можна купити в будь-якій аптеці, тому що вони продаються без рецепта, а значить, як вважає багато хто, нешкідливі для здоров'я. Але це не зовсім так. Такий солодкий лікарський засіб найчастіше полегшує симптом хвороби, але сама застуда або бронхіт, льодяники, звичайно, не лікують. Усунувши на якийсь час неприємні спазми, ми знову і знову відкладаємо похід до лікаря. А тим часом хвороба прогресує. Тому слід пам'ятати про те, що льодяники від кашлю можуть використовуватися лише у комплексі з відповідною терапією, призначеною лікарем.

До того ж, наприклад, мокрий кашель не що інше, як захисна реакція організму. У відповідь на вірусну атаку слизова оболонка починає виділяти мокротиння, тим самим рятуючи від небезпечних мікроорганізмів. Однак деякі льодяники просто блокують кашель, заганяючи хворобу назад. Віруси продовжують розмножуватися, що загрожує всілякими ускладненнями. Тому якщо ви вирішили придбати льодяники від кашлю, вибирайте ті, до складу яких входять відхаркувальні компоненти.

До слова, до складу багатьох льодяників від кашлю входить чимала кількість цукру, який категорично протипоказаний тим, хто страждає на діабет.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що під час грипу або застуди ми часто скаржимося на кашель та чхання, не розуміючи, що це природні механізми, які допомагають нам позбутися мікробів та слизу. Лікар-терапевт Людмила Лапа розповіла, чому шкідливо їх стримувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Яна

20 березня 2023, 15:14

Ось тому я не купую такі льодяники від кашлю. Якщо є необхідність лікуватись, то від кашлю роблю інгаляції з краплями Проспана. Це і безпечно, і ефективно!


Новини