Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти розповіли, як в продуктах маскують цукор
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, як в продуктах маскують цукор

Експерти розповіли, що в багатьох продуктах цукор можуть «маскувати» і розповіли, як його виявити в списку інгредієнтів

13 червня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

Цукор у великій кількості здатний серйозно нашкодити здоров'ю, тому багато людей намагаються обмежити його в раціоні й уважно читають склади продуктів. Однак, виробники цей компонент вміло "маскують". Експерти розповіли, як їм вдається це зробити й на що важливо звернути увагу.

Експерти розповіли, як в продуктах маскують цукор

цукор в продуктах (фото з відкритих джерел)

Дитячі батончики та печиво

Багато виробників дитячих солодощів випускають продукти із зазначенням "без цукру". Але насправді цукор там є — в складі він фігурує під виглядом "сік фруктовий концентрований". Зустрічаються виноски, мовляв, продукт містить цукор природного походження. Але ж будь-який цукор у нас природного походження, і білий не виняток.

Фітнес-батончики

Від фітнесу на таких батончиках тільки назва. Тут цукор часто постає перед нами відразу в декількох іпостасях: це безпосередньо цукор, глюкозний сироп, інвертний сироп, а також мальтодекстрин (патока). У деяких батончиках в складі зустрічаються як цукор (патока), так і підсолоджувач. Корисний батончик буде містити тільки фрукти, сухофрукти, горіхи та насіння, наприклад, льону.

Цукерки

У складі багатьох "корисних" солодощів на перших місцях стоять патока і мальтодекстрин. Часом цю картину доповнюють підсолоджувачі: ізомальт, стевіозид. Загалом, суміш гримуча. Корисні цукерки можуть складатися з фруктового пюре. У них не повинно бути концентрованих фруктових соків, через те, що це теж один з варіантів "вільних цукрів".

Хлібці

Солодкі хлібці з написом "без цукру" за фактом містять фруктозу, сік фруктовий концентрований і підсолоджувач. Намагайтеся вибирати монозлакові варіанти з лаконічним складом: наприклад, рис, кунжут, сіль — і все.

Йогурти

У складі "чистого" йогурту вуглеводів 8,2 г / 100 г. У той час як в йогурті з концентрованим виноградним соком вуглеводів вже 10,8 г / 100 г. А натуральний йогурт без добавок містить 6,7 г вуглеводів / 100 г порівнявши кількість вуглеводів в складі йогурту або сирка з написом "менше цукру" / "без цукру" з класичним варіантом, ви можете зрозуміти, наскільки чесний з вами виробник.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який фрукт знижує рівень цукру в крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини