Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти розповіли, як розпізнати кавун з нітратами
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, як розпізнати кавун з нітратами

Фахівці розповіли про користь кавунів і назвали кілька ознак, які вказують на те, що в ньому є нітрити

17 серпня 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

На ринку і в магазинах вже продаються кавуни, але визначити ступінь зрілості і якість продукту буває досить складно. Експерти розповіли, за якими ознаками можна розпізнати кавун з нітритами.

Експерти розповіли, як розпізнати кавун з нітратами

Як вибрати арбуз без нітритів / Фото: pinterest

Відомо, що в кавуні містяться вітаміни А, С, В1, В5, а також калій, магній і інші корисні мікроелементи, які очищають організм від шлаків і токсинів, нормалізують травлення і зменшують ризик розвитку деяких захворювань.

Але при виборі кавуна слід дивитися на його зовнішній вигляд. Визначити вірогідно наявність у ньому нітритів можна тільки в лабораторії, але є ознаки, які вказують на те, що плід "поганий". Насамперед зверніть увагу на колір м'якоті, якщо вона інтенсивно яскраво-червоного відтінку з фіолетовим, а волокна, що йдуть від серцевини до скоринки, не білі, як годиться, а з усіма відтінками жовтого, то не купуйте такий кавун. Ще у "неправильного" плода поверхня зрізу гладка, глянсова, тоді як в нормі вона повинна іскритися крупинками.

Фахівці також порадили не купувати кавуни в необладнаних місцях уздовж автодоріг, тому що вони можуть вбирати в себе важкі метали з вихлопних газів автомобілів. Плюс до всього, такий продукт навряд чи пройшов санітарну експертизу.

Нагадаємо, сезон кавунів стартував, тому в магазинах можна спокійно придбати улюблені ласощі. Однак багато переживає через нітрати у кавунах. Наскільки вони небезпечні, читайте в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в цьому році кавуни стали продавати в середині липня, що на два тижні пізніше, ніж стартує сезон продажу цієї ягоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини