Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Сезон кавунів стартував, тому в магазинах можна спокійно придбати улюблені ласощі. Однак багато хто переживає з нітрати у кавунах, які шкодять здоров'ю. Дійсно варто обмежити вживання кавунів через ці речовини — читайте далі.
Кавун (фото з відкритих джерел)
На офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я в Фейсбуці приділили увагу актуальним влітку темі нітратів в кавунах. Саме через вміст нітратів люди часто відмовляються від цієї ягоди. І це не дивно, адже багато хто вважає, що воно є синонімом отрути і часто асоціюється саме з кавунами.
Важливо: у більшості здорових людей проблем з нітратами не буде, адже в допустимій нормі вони взагалі не шкодять. Дозволена денна доза нітратів 3,7 мг / кг, тобто 222 мг для людини масою 60 кг.
Якщо ж вживати більше, то нітрати починають концентруватися і перетворювати. Якщо ж вживати більше, то нітрати починають концентруватися і перетворюватися в нітрити, які дійсно завдають шкоди. Тому відмова від кавунів є несправедливою.
Нагадаємо, в цьому році кавуни в Україні почали продавати пізніше, ніж зазвичай. Причиною тому стали погодні умови, які, до того ж зіпсували велику кількість урожаю цього літа. Відповідно, ціна на ягоду поки також завищена. Консультант Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва Валерій Федоренко заявив, що спад цін на кавун може статися вже найближчими днями. Також він зазначив, що в цьому році кавуни стали продавати в середині липня, що на два тижні пізніше, ніж стартує сезон продажу цієї ягоди. Що стосується цін, то вже через пару днів після початку продажів на українських ринках вартість кавуна з полів становила 8 гривень за кілограм
Новини