Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Продукти, які ми щодня вживаємо, можуть по-різному впливати на організм і роботу жовчного міхура. Є їжа, яка стимулює виділення та розріджує жовч, а є та, що провокує її застій, викликаючи певні проблеми зі здоров'ям.
Які продукти виводять жовч (фото з відкритих джерел)
Експерти радять переглянути свій раціон і при проблемах із застоєм жовчі збагатити його такими продуктами:
Куркума
Ця спеція має багато дивовижних властивостей, зокрема підтримує роботу жовчного міхура. Вживання куркуми допомагає виводити й розріджувати жовч, вона стимулює її вироблення, тим самим запобігаючи застою. Спецію можна додавати в різні страви та напої, наприклад, чай чи молоко.
Мигдаль
При хворобах жовчних протоків експерти радять додати до раціону мигдаль, тому що він добре чистить кров, виводить пісок із нирок і прибирає жовч з організму. Але йдеться про сирі горіхи, не солоні й не смажені.
Оливкова олія
Намагайтеся додати в меню оливкову олію, тому що в її складі багато вітамінів та антиоксидантів, які позитивно впливають на роботу жовчного міхура. Вживання продукту знизить ризик появи каменів у жовчному міхурі та покращить моторику гладкої мускулатури органу.
Білокачанна капуста
Експерти кажуть, що за допомогою білокачанної капусти можна покращити травлення та зменшити в'язкість жовчі. Вона пов'язує токсичні метаболіти у жовчному міхурі та виводить їх з організму, запобігаючи запальним процесам. Розрідженню жовчі також сприяє броколі та брюссельська капуста.
Кефір
У цьому продукті, як і інших кисломолочних, міститься багато вітаміну Д, який допомагає нормалізувати рН жовчі, а також запобігає камнеутворенню та відкладенню солей.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтолог Ганна Гогольова розповіла, які продукти необхідно додати до раціону для покращення роботи жовчного міхура.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!